Βρουλίδια

Πολύ κοντά στο Πυργί(9χλμ) και δίπλα στον Εμπορειό βρίσκονται τα Βρουλίδια. Λίγο πριν φτάσετε στην παραλία θα δείτε στα δεξιά σας και τον Πύργο των Δοτιών. Πρόκειται για την νοτιότερη παραλία του νησιού δίπλα στο νοτιότερο σημείο του νησιού το ακρωτήριο Ουρά. Αποτελείται από χοντρή άμμο και πολύ μικρά βότσαλα..

Κάστρο Χίου

Το Κάστρο της Χίου λοιπόν βρίσκεται βόρεια του λιμανιού της πόλης της Χίου, έχει έκταση 180.000 τ.μ και είναι από τα λίγα κάστρα στην Ελλάδα το οποίο περιβρέχεται από θάλασσα..

Νέα Μονή

Ακολουθώντας τον ανηφορικό δρόμο, που οδηγεί προς το κέντρο του νησιού, προς τα δυτικά της πρωτεύουσας ανάμεσα σε δάση και πηγαία τρεχούμενα νερά, φθάνουμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Ιεράς Νέας Μονής. Βρίσκεται σε σημείο με εξαιρετική θέα μεταξύ της δυτικής και ανατολικής ακτής προς τα Μικρασιατικά παράλια και σε απόσταση 15 χλμ από τη Χώρα..

Σπήλαιο Ολύμπων

Το σπήλαιο της Συκιάς βρίσκεται νοτίως του μεσαιωνικού οικισμού Ολύμποι της Χίου και σε απόσταση 8 km από τον οικισμό. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στη θέση Καμπιά, μεταξύ του φυσικού λιμένος των Φανών και του όρμου Σαλαγώνας. .

Αγ.Ισίδωρος,Παραγγλί

Το Παράγγλι βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Χίου,λίγο πριν το χωριό της Λαγκάδας. Το Παράγγλι,λοιπόν είναι ένας μικρός βράχος-νησί όπου υπάρχει ο ιερός ναός του Αγ. Ισιδώρου, κτισμένος πάνω σε ερείπια αρχαϊκής ή κλασσικής εποχής..

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Babis Kiliaris Artist: "Η ΧΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ"

Babis Kiliaris Artist: "Η ΧΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ": "Η ΧΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ" Ένα σπονδυλωτό έργο σε 10 μέρη φιλοτεχνημένο από τους μαθητές του εργαστηρίου του συλλόγου "Κοφινά-Σιφι". Αρχικά παρου...

Χορός α'λα Κινηματογραφικά

η Παρέα Φίλων του Μουσικού θεάτρου σας καλεί στην παράσταση....
********

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα 21/11/12, η παράσταση λόγω κατάληψης του κτηρίου του Ομηρείου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More